Elämyksien Vantaanjoki

Elämyksien Vantaanjoki -video kertoo Vantaanjoen virkistyskäytöstä ja historiasta. Videon kesto on noin 25 minuuttia.Video vie Vantaanjoelle, sen luontoon ja historiaan, mutta ennen kaikkea eräille sen kalastuspaikoille. Joella on pitkä, moni-ilmeinen, työntäyteinen käyttöhistoria. Tänään joki on osa asukkaiden vapaa-aikaa ja virkistystä. Mahdollisuuksia on monia ja tarjonta runsasta. Kalastus, melonta, ulkoilu ja luonnossa liikkuminen houkuttelevat ihmiset joelle ja sen rannoille.

Joella kulkija kohtaa historiaa ja luontoa. Mutkan takaa löytää aina uutta. Luonnon monimuotoisuus yllättää. Vantaanjoki elää ja muuttuu voimakkaasti vuodenaikojen mukaan. Virtaamavaihtelut ovat suuria. Kevättulvan sameaksi piiskaama vesi kirkastuu kesäisten poutaviikkojen aikana uimariakin houkuttelevaksi.

Käymme mm. Vanhankaupunginkoskella, Pitkäkoskella ja Vantaankoskella. Kuulemme asiantuntijoiden kertomaa kaloista ja kalastuksesta. Vantaanjoki ja sen mahtavat apajat ovat lähempänä kuin ehkä tiesitkään. Löydä Vantaanjoki! Videota voit tiedustella kunnastasi tai vesiensuojeluyhdistyksestä!

Lisätietoja: ympäristöasiantuntija Asko Särkelä