Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry

 

Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry on voittoa tavoittelematon aatteellinen yhdistys, joka edistää vesiensuojelua ja virkistyskäyttöä toimialueellaan Riihimäeltä Helsinkiin ja Espoosta Sipoon rajalle. Tarkkailemme Vantaanjoen ja sen sivujokien veden laatua ja jokeen johdettavien jätevesien laatua yhteistarkkailuna, koordinoimme pohjavesiyhteistarkkailua ja toteutamme monipuolisesti vesiensuojelua ja virkistyskäyttöä sekä uhanalaisten vaelluskalakantojen tilaa edistäviä hankkeita. Teemme verkostoitumis- ja yhteistyötä vesiensuojelun tavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Jäseneksi yhdistykseen?
Vesiensuojeluyhdistyksen jäseneksi voi hakea kunta, muu julkinen yhdyskunta, yhdistys, osuuskunta, osakeyhtiö, muu oikeuskelpoinen yhteisö tai yksityinen henkilökin. Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Anu Oksanen (anu.oksanen(a)vantaanjoki.fi). 

 

Mitä voin tehdä vesiensuojelun eteen - Tutustu arkipäivän vesiensuojeluvinkkeihin!

Tästä listasta löydät helppoja vinkkejä vesiensuojeluun omassa lähiympäristössä. Katso listasta itsellesi sopivimmat tai toteuta vaikka kaikki!

 

Retkelle Vantaanjoen luontoon?

Tutustu tarinakarttaan, johon on kerätty tietoa hienoista retkikohteista Vantaanjoen vesistöalueella! 

 

Vedenlaatua seurataan automaattisilla vedenlaatuantureilla Lepsämänjoessa ympäri vuoden (käyttäjätunnus riverlepsamanjoki, salasanaa ei tarvita). 15.7.2024 lähtien seurantaa on myös Arolamminkoskessa ja Vantaanjoen yläjuoksulla Riihimäellä.

Kurkista tästä tarinakartasta Vantaanjoen valuma-alueen nykyisten ja menneiden pato-, mylly- ja saharakennelmien historiaan:

 

Olemme mukana:
Suomen Vesiensuojelun Keskusliitossa
Itämerihaasteessa
Uudenmaan vesienhoidon yhteistyöryhmässä
Kanta- ja Päijät-Hämeen vesien- ja merenhoidon yhteistyöryhmässä

 

Water Protection Association of the River Vantaa and Helsinki Region protects the waters and promotes recreation possibilities by the rivers in the catchment area of the River Vantaa. Click here to read more about our work. Make sure to also check out our brochure and read about fishing destinations and rules for fishing in various parts of the River Vantaa.