Vantaanjoen Jokitalkkarin kuulumisia

Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksen Jokitalkkari-hankkeessa kesä on ollut työntäyteinen. Keravanjoen melontareitti raivattiin melontakuntoon yhdessä Tuusulan kunnan ja Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen kanssa välille Kaukastenkoski - Keravanjoki-kanjonin eteläpää. Melonnasta kiinnostuneille tätä kohdetta voi lämpimästi suositella melottavaksi syksyn aikana.

Tuusulanjoella Jokitalkkari on yhdessä Keski-Uudenmaan vesiensuojelun liikelaitoskuntayhtymän kanssa tehnyt joen tulvapenkereiden kunnon tarkistuksen. Hyvinkäälle toteutettiin onkipaikka lasten ja nuorten kalastusharrastuksen innostamiseen. Viimeisen silauksen onkipaikka tulee saamaan lähiviikkoina, kun paikalle saadaan opastuskyltit.

Luontopolkujen opastauluja on kunnostettu Riihimäen alueella, ja syksyn aikana Jokitalkkarin voi nähdä samoissa puuhissa Nurmijärvellä Koskikaran -luontopolulla.

Hankkeessa on tehty, yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa, lohikalojen kutusoraikkojen inventointia ja huoltoa viranomaisten kunnostamissa koskissa Vantaanjoen pääuomassa. Kunnostetuilta kohteilta kerättiin tarkat tiedot lohikalojen lisääntymiseen soveltuvista soraikoista. Hyväkuntoisten soraikkojen tilaa kohennettiin edelleen haravoimalla  ja aukaisemalla soraikot puhtaiksi ja kuohkeiksi.

Kutusoraikkojen inventointia ja huoltoa      

Jokitalkkari on ollut myös aktiivinen kalastuksen valvonnassa. Valvontaa on jo suoritettu useita tunteja pitkin kesää, vaikkakin pääpaino tulee keskittymään syksyyn

Vantaanjoen Jokitalkkari toivottaa hyvää alkavaa syksyä!
Velimatti Leinonen
hankevastaava, Iktyonomi
Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry Asemapäällikönkatu 12 B
00520 Helsinki
puh. 044-721 0821
etunimi.sukunimi (a)vesiensuojelu.fi