Vantaanjoen tulvahuippu ajoittui perjantaille 9.4.2010.
Vesiensuojeluyhdistys otti viikolla 14 vesinäytteitä Vantaanjoen, Keravanjoen ja Lepsämänjoen alajuoksuilta. Kaikilla havaintopaikoilla happitilanne oli hyvä. Vantaanjoessa ulostebakteerien määrät olivat korkeita.
Viikolla 15 näytteitä otetaan kaikilta Vantaanjoen pääuoman havaintopaikoilta sekä läntisten sivujokien
hajakuormitusvaltaisilta alueilta. Keravanjoki on vuorossa viikolla 16. Tulvan aiheuttamien vesistövaikutusten seuraamiseksi yhdistys varautuu lisänäytteenottoihin.Tällä hetkellä valuma-alueelta kulkeutuu vesistöön sulamisvesien mukana paljon ravinteita, humusta ja kiintoainetta. Hajakuormituksen odotetaan lisääntyvän roudan sulamisen edetessä. Runsaat sulamisvedet vaikeuttavat myös jätevedenpuhdistamoiden toimintaa. Puhdistamoilla on jouduttu tekemään jätevesiohituksia suurten virtaamien takia.
Ajankohtaista
Tiesitkö tämän Kytäjoesta ja sen valuma-alueesta?
10.07.2025Heinäkuussa esittelyssä Hyvinkäällä Vantaanjokeen laskeva Kytäjoki ja sen valuma-alue! Vantaanjoen metsäisimmällä valuma-alueella on arvokkaita suoluontokohteita, kirkkaita järviä ja tulvaherkkiä peltoja.
Viestejä Vantaanjoelta 2/2025
04.07.2025Yhdistys sai rahoitusta PFAS-kemikaalien poistokokeilun jatkamiseen sekä Keravanjoki kuntoon -hankkeeseen! Lue myös yhteistarkkailun tuloksista ja vedenviivytyshankkeesta uusimmasta tiedotteesta!
Uusi blogiteksti kesäharjoittelijoilta!
13.06.2025Millainen oli harjoittelu Vantaanjoen varrella vesienhoidon parissa? Kesäharjoittelijamme kertovat kokemuksiaan käytännön kenttätyöstä, lasten kalastustapahtumista, roskakierroksista ja vesienviivytysrakenteiden rakentamisesta. Lue, millaista